Származási hely: Németország Összetevők: kurkuma, édeskömény, fűszerkömény, koriander, hagyma, gyömbér, bors, fahéj Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok...
Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni. A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások,...
Származási hely: Németország Összetevők: paprika, fokhagyma, oregano, hagyma, petrezselyem, bors A görög konyha klasszikus fűszere, a gyros, világszerte nagyon kedvelt és népszerű...
Származási hely: Németország A legnépszerűbb indiai fűszer mely a világ összes táján már elérhető és használt. Ha ön még nem próbálta ki az indiai konyhát, akkor tegye meg,...
Származási hely: Németország Eredeti hazája a Földközi-tenger környéke, de ma már nagyüzemi módon és kiskertekben egyaránt termesztik. A növény szárított, morzsolt levele és...
GreenMark Organic Bio Napraforgómag, hántolt A napraforgó mag átlagosan 47 százalék olajat tartalmaz, aminek 65 százaléka esszenciális olaj. Sok E vitamint tartalmaz, fehérje és igen...
Felhasználási javaslat: A tzatziki salátaöntet port elkeverünk 1 pohár joghurttal. Ezután 1-2 kígyóuborkát durvára reszelünk, vagy vékony csíkokra gyalulunk. Enyhén sózzuk meg és...
Származási hely: India Összetevők: fekete bors 100% A feketebors egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb...
Az oregano kiváló levesek, mediterrán jellegű ételek, sültek, tészták ízesítésére. Gyakran használják paradicsommártás ízesítéséhez, grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez....
Származási hely: Sri Lanka Egész fahéj Összetevők: fahéj 100% (ceylon) A. fahéj véralvadást csökkentő és gyulladásgátló hatása lévén megvédi a szervezetet a gyulladásoktól, a...
A hús- és zöldséglevesek megkerülhetetlen hozzávalója a petrezselyem. Gyakran használjuk húsok töltelékébe és tojásételekbe is, zöldsalátát is megszórhatunk vele. Főképpen...
A tökmag magas élelmirost, fehérje- és zsírtartalma mellett alacsony szénhidrát-tartalmú élelmiszer. Enyhíti az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterinszintet. Vértisztító...
lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés...
Fekete borsot akkor nyerhetünk, ha a szemeket teljes beérésük előtt röviddel leszedjük, és addig szárítjuk, amíg el nem érik jellegzetes sötétbarna színüket és ráncos...