Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. A fűszerkeverék összetétele...
Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni. A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások,...
A kurkuma biológiailag aktív összetevője a kurkumin, illetve ezek származékai, a kurkuminoidok számos hatását sikerült dokumentálni: ismert antioxidáns, ezen kívül gyulladásgátló,...
Ha van a kamrában egy zacskó kardamommag, gyakorlatilag az idők végezetéig ízesíthetünk vele basmati rizst, tehetjük mézeskalácsba, vagy készíthetünk belőle isteni indiai szószokat....
Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. A svédek almapudingba teszik, a...
Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés szabályozására is ajánlott.Szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek vérnyomáscsökkentő hatása...
Főképpen ételek ízesítésére használják, holott a petrezselyem rendkívül értékes gyógynövény. A szervezet számára a téli fogyasztás nagyon előnyös, mert illóolajat, karotint,...
Felhasználási javaslat: Minden rizottórecepthez felhasználható a Carnaroli rizs. Speciális keményítő-összetétele miatt különösen jól megőrzi formáját és szerkezetét. Viszont...
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel...
Jó hatással van a koleszterinre és a vérnyomásra. Tartalmaz E vitamin, Omega 3 zsírsavakat, folsavat, cinket, szelént és rezet. Mire jó? Jó hatással van a koleszterinre és a...
A köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, savtúltengésnél. Legfontosabb lúgosító gabonánk....