Származási hely: India A görögszéna másnéven lepkeszeg gyakori gyógy- és fűszernövény, leginkább Indiában, Egyiptomban. Hazánkban inkább gyógyászati célra használjuk, mely igen...
Kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. Magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas...
A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges...
A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak. A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért...
Kiváló alapanyaga az egészséges reggelinek, gluténmentes, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1600 / 380 Fehérje (g / 100 g)...
A bio adzuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás. Serkenti a vese működését, természetes...
Gyorsan felszívódó szénhidrát forrás. Fogyókúrák részeként, reggelire és desszertként is fogyasztható. A rizs segíti az anyagcserét valamint a gyomor-és bélproblémákra is...
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...