A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés...
Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök,...
Az omega 3 zsírsavak leggazdagabb természetes forrása. A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban...
MI A CHIA MAG? A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Saliva Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok...
A Chia mag (vagy azték zsálya) Omega 3 zsírsavak, antioxidánsok, fehérjék, élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. A Chia mag egyedi élelmiszer a maga...
A Greenmark Bio Máriatövismag liszt más lisztekkel keverve használható főzéshez, sütéshez, müzlikbe téve. Májvédő és májregeneráló hatása jelentős. Semmiféle vegyszeres...
Az árpagyöngy, vagy más néven gersli, hántolt, és méret szerint osztályozott árpa. Elkészítési javaslat: Kétszeres mennyiségű vízben néhány óra áztatás után főzzük...
Felhasználási javaslat: Minden rizottórecepthez felhasználható a Carnaroli rizs. Speciális keményítő-összetétele miatt különösen jól megőrzi formáját és szerkezetét. Viszont...
Ha van a kamrában egy zacskó kardamommag, gyakorlatilag az idők végezetéig ízesíthetünk vele basmati rizst, tehetjük mézeskalácsba, vagy készíthetünk belőle isteni indiai szószokat....
Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. A svédek almapudingba teszik, a...
GREENMARK BIO BULGUR: A bulgur - más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. Felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban...