Péksüteményekben és édességekben használják, továbbá burgonyapüré, különféle raguk, kolbászok, valamint mediterrán, indiai és arab zöldség- és húsételek ízesítésére is...
Összetevők: Citrom 100% A citrom héja 5-10 szer több vitamint tartalmaz, mint a citrom leve. A rák gyógyításában is alkalmazzák, fiatalító, regeneráló hatású és immunrendszert...
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A bio kakaóbab amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták a kakaót. Kiváló...
Vegeta növénynek is hívják, szinte minden ételhez jó. Kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt harmonikus, lestyános ízt. Krumplilevesek, gulyások, saláták, mártások,...
A hajdina magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz,...
A tökmag magas élelmirost, fehérje- és zsírtartalma mellett alacsony szénhidrát-tartalmú. Enyhíti az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterinszintet. Vértisztító hatású, ezért...
A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. Felhasználhatjuk salátákba vagy más ételekbe.
1 púpozott evőkanálnyi szezámmag kalciumtartalma megegyezik egy pohár tejével. Jelentős mennyiségben található még benne magnézium, kálium, foszfor, és ezek mellett A-, E-, B1-,...
lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés...
Származási hely: India A görögszéna másnéven lepkeszeg gyakori gyógy- és fűszernövény, leginkább Indiában, Egyiptomban. Hazánkban inkább gyógyászati célra használjuk, mely igen...