A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle. Kifejezetten gazdag kalciumban, vasban és káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. A puffasztott quinoát a...
Összetevők: nádcukor A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik. Sötét színét magas nádmelasz tartalmának köszönheti. Felhasználása: édesítésre,...
A tápióka gyöngy alapanyagát a tápiókalisztet a maniókagyökérből nyerik. Japán gyöngynek is szokták nevezni, jópofa, apró buborékokhoz, vagy nagyobb szemű kaviárhoz hasonlít, a...
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és...
Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a...
Rendkívül magas rosttartalmú táplálékkiegészítő, amely felgyorsítja az anyagcserét, továbbá hozzájárul a bélrendszer megtisztulásához és egészséges működéséhez.
Összetevők:konjak (konjac) liszt A konjak növény gyökeréből állítják elő vízelvonással, őrléssel. Liszt, keményítő, zselatin helyettesítésére kiválóan alkalmas, például...
Összetevők:gyümölcscukor Elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor. A szervezetben a fruktóz...
Összetevők:zöldbanánliszt A banánlisztet hagyományosan zöld banánból készítik, a búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják. Mivel zöld banánból készül, csak enyhe...
Összetevők: chia mag fekete A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban, magas omega 3...
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez),...