Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez),...
A manapság Ördögnyelv néven elhíresült növény – hivatalos nevén a Konjac - legfontosabb alkotóeleme és hatóanyaga a glükomannán. A glükomannán nem jelent mást, mint a növény...
Összetevők: chia mag fekete A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban, magas omega 3...
Összetevők: zabpehely A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva. Glutént tartalmaz! A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas...
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és...
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és...
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és...
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és...
A chiamag vagy asztékzsálya mag egyre elterjedtebb alapanyag hazánkban is, ami nem is csoda, hiszen számos kedvező hatással bír és széles körben felhasználható. A chiamag eredetileg...
A zabpehelyliszt a kész zabpehely őrlésével készült, így tartalmazza annak összes fontos alkotóelemét. Kiválóan alkalmas lisztek feljavítására, valamint mártások, főzelékek...
A xilit vagy nyírfacukor cukoralkohol, amelynek édesítőereje a nádcukoréhoz hasonló, de energiatartalma csupán annak ?-a. Természetes formában néhány gyümölcsben, zöldségben,...
A fruktóz vagy gyümölcscukor egy egyszerű szénhidrát. Természetes formában megtalálható a gyümölcsökben, néhány zöldségben, a mézben, részt vesz a szacharóz (nádcukor,...
A banánlisztet zöld főzőbanánból készítik, és a búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják. Íze csak enyhén banános, állaga a könnyű fehér lisztekére emlékeztet.