Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...
Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele. A Dél-Amerikában őshonos borsfa termése adja a fűszert, íze enyhén édeskén,...
A feketebors zúzott változata. Mint azt neve is mutatja, grillezéshez, valamint steak készítéshez a legalkalmasabb. A nagyobb darabok nem csak ételnek adják át az aromájukat, de mikor...
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez....
Egész Ázsiában gyakori fűszer, de nevével ellentétben nincs köze a borshoz, viszont szecsuán tartományban valóban nagy népszerűségnek örvend. Az aromát nem a termés magja hordozza,...
Provence napsütötte fűszernövényeit széles körűen fel lehet használni. Jól illenek a tészta- és rizsételekhez, levesekhez vagy salátákhoz. A tojásos ételeknek egészen egyedi ízt...
A fokhagymából szárítással kivonják a vizet, majd finomra őrlik. A főzésnél, vagy pácolásnál használt folyadékokban jól oldódik, ami megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében,...
Lakshmy őrölt görögszénamag-fűszer, a keleti ételek jellegzetes összetevője. Segíti az emésztést és gazdag tápanyagokban. Kiváló currykhez, mártásokhoz és pácokhoz.
A borsikafű más néven csombor. Európában honos növény levele adja a fűszert. A leveleket szedés után szárítják, majd morzsolják. Íze és illata borsra emlékeztet, emiatt gyakran...
A mediterrán térség egyik alapvető fűszere, az ottani konyhaművészet segítségével terjedt el használata az egész világon. Egyéni íze és aromája a majorannához és a kakukkfűhöz...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...