Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...
Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns illatú fűszer. Számtalan ételféleséghez felhasználható, de az olasz tésztaételek nagy részénél kifejezetten elengedhetetlen alapanyag.
A szabadban főzés, sütés mindenki számára egyet jelent a nyaralással. Kevés élvezetesebb dolog van, mint érezni a piruló hús, a fűszerek és a faszén illatát egyszerre....
Egyes fajait dísznövénynek, másokat gyógynövénynek termesztik. Rekedtség és a torokgyulladások különféle válfajainak gyógyítására alkalmas. Gyulladásgátló, baktériumölő és...
A zeller nagyon kedvezően hat a veseműködésre, gyakran alkalmazzák emésztési panaszok, étvágytalanság illetve általános erőtlenség esetén. A zeller csökkenti a vércukor-szintet...
A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó egyik növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Minden rózsaszirom ehető, de a sötétebb színűeknek...
Rózsaszirom kristályosított. A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó egyik növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Minden rózsaszirom ehető, de...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért...
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez...