Provence napsütötte fűszernövényeit széles körűen fel lehet használni. Jól illenek a tészta- és rizsételekhez, levesekhez vagy salátákhoz. A tojásos ételeknek egészen egyedi ízt...
A fokhagymából szárítással kivonják a vizet, majd finomra őrlik. A főzésnél, vagy pácolásnál használt folyadékokban jól oldódik, ami megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében,...
Lakshmy őrölt görögszénamag-fűszer, a keleti ételek jellegzetes összetevője. Segíti az emésztést és gazdag tápanyagokban. Kiváló currykhez, mártásokhoz és pácokhoz.
A borsikafű más néven csombor. Európában honos növény levele adja a fűszert. A leveleket szedés után szárítják, majd morzsolják. Íze és illata borsra emlékeztet, emiatt gyakran...
A mediterrán térség egyik alapvető fűszere, az ottani konyhaművészet segítségével terjedt el használata az egész világon. Egyéni íze és aromája a majorannához és a kakukkfűhöz...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...
A természetben élő babér akár tizenöt méter magasra is megnőhet, de általában bokor nagyságúra nyírják vissza a könnyű betakaríthatóság végett. A babérlevél egyben a...
A szabadban főzés, sütés mindenki számára egyet jelent a nyaralással. Kevés élvezetesebb dolog van, mint érezni a piruló hús, a fűszerek és a faszén illatát egyszerre....
A napraforgó (Helianthus annuus) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjában az egyik legismertebb faja. Ez Magyarországon a legfontosabb, a legnagyobb területen termesztett olajnövény....