A chia, más néven az aztékzsálya magja. Ajánlják müzlibe, kásába, sokféle süteménybe. Áztatva zselés anyagot bocsát ki magából, mely remek pudingalapanyag.
A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja.
A lucernát elsősorban állati takarmányként ismerjük, ám pár napos csírája, amely tápanyagokban gazdag, emberi fogyasztásra is alkalmas. Jelentőség, hatások: A többi csíramaghoz...
A lucernát elsősorban állati takarmányként ismerjük, ám pár napos csírája, amely tápanyagokban gazdag, magában, salátaként, szendvicsekben, zöld köretként, vagy nyers ital...
Felhasználás: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesekhez és szószok sűrítésére. Elkészítés: Öntse fel a keveréket 80 °C-os rizsitallal vagy vízzel, majd hagyja...
Összetevők: 100% chlorella alga A chlorella egy egysejtű, édesvízben élő alga. A neve görög eredetű, a chloros vagyis zöld és az ella vagyis kicsi utótagból tevődik össze, így...
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az...
A lenmagot már évezredek óta termesztik és fogyasztják, nem csak étkezési, hanem gyógyászati célokra is. Az egyiptomi piramisokban lenmagot találtak a holtestek mellett, amelyet...
Könnyedén és gyorsan elkészíthető bio és gluténmentes köleskása. Bio és gluténmentes instant köleskása natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok...