A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból...
A juharszirupot Észak-Amerika területén a cukorjuhar fa nedvéből nyerik, amelyet még az indiánok fedeztek fel. A gyártási folyamat a telepes idők uta nem sokat változott. A fa nedvét,...
Mit érdemes tudni róla? Vegán Bio Jelölendő allergéneket nem tartalmaz Természetes édesítőszer A cukor tökéletes alternatívája Érdekesség: Az agáve a spárgafélék...
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható. A kása készítésekor semmilyen...
Mit érdemes tudni róla? Bio Vegán Allergénmentes Magas szénhidráttartalma Rostban és antioxidánsokban gazdag Nem tartalmaz hozzáadott cukrot Mesterséges színezékektől és...
A quinoa Dél-Amerikából származó növény, amely nem tartozik a gabonák közé, de felhasználása és beltartalmi értéke hasonló. Az inkák a gabonák anyjaként tisztelték és nemcsak...
A spirulina egy mikroszkopikus méretű baktérium. Spirál alakban tekeredve nagy, egybefüggő masszát képezve lebeg a víz felszínén. Természetes formában csak a magas pH-jú, tiszta...
Biorganik bio tápióka por 250gA manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a...
A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik, magtalanítják, a levét kipréselik, leszűrik és besűrítik. A színe sötétbarna, íze tipikus édes datolyaíz. Felhasználása: cukor...
A barnarizs nem egy külön rizsfajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). Mit...
Összetevők: tápiókakeményítő A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a...
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így...