A fokhagyma illata és íze erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. A Kotányi Fokhagymagranulátum úgy...
A gyömbér (Zingiber officinale) hazája a trópusi Ázsia és a síkvidéki esőerdők. A kínai és indiai konyha elengedhetetlen fűszere, Európában leginkább kekszek és édes italok...
A feketebors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem
A kakukkfű (Thymus vulgaris) egész Európában előforduló félcserje. Az olasz és a francia konyha elengedhetetlen fűszere. A fűszert a növény hajtása és virágzata adja.
Indiában, Kínában és Indonéziában termesztik. A gyömbérfélék családjának tagja. Sárga színe kitűnő ételszínező. Worcester mártás és a currypor fűszerkeverék egyik...
Édes-fűszeres illatú, aromáját a főzés során adja ki, ezért elsősorban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok, egyéb fűszeres italok elkészítésénél használjuk
A bazsalikom a szegfűszeggel, borssal és a mentával a Földközi-tenger konyháinak elengedhetetlen kelléke. A Kotányi Bazsalikomot különös gondossággal szárítottuk, megőrizve gazdag...
A tárkonynak igen kellemes, egyedi illata van. Pikáns, kissé kesernyés, intenzíven aromás ízű. A Kotányi Tárkonyt különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban...
A fűszert a római kömény (Cuminum cyminum) termésének őrleménye szolgáltatja. Szinte az egyik legkedveltebb fűszer a világon, Amerikában épp úgy használják, mint...
A szerecsendió (Myristica fragrans) kellemesen aromás, de erős fűszer, őshazája Délkelet-Ázsia és Nyugat-India. Hatása, kis mennyiségben üdítő, íze különleges
Nyugat-Indiában, Jamaikában, Közép-Amerikában honos fa (Pimenta dioica) termése a szegfűbors. Ízében a borsra, illatában a szegfűszeg és a fahéj keverékére emlékeztető fűszer