Édes-fűszeres illatú, aromáját a főzés során adja ki, ezért elsősorban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok, egyéb fűszeres italok elkészítésénél használjuk
Hazája ma már inkább a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja, ezt a likőriparban és kozmetikai szerek...
A mustármag (Sinapis alba L.) őshazája a Földközi-tenger medencéje, de már az ókorban is használták Európa szerte. Gömbölyű, sárga színű magjai enyhén csípős ízűek
Nyugat-Indiában, Jamaikában, Közép-Amerikában honos fa (Pimenta dioica) termése a szegfűbors. Ízében a borsra, illatában a szegfűszeg és a fahéj keverékére emlékeztető fűszer
A feketebors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem
A petrezselyem fűszeres illatú, enyhén borsos ízű fűszernövény. A Kotányi petrezselymet különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban megőrizze Önnek, így kis...
A fahéj az egyik legaromásabb, legkarakteresebb fűszer. Édes-fűszeres íze és illata semmivel sem összetéveszthető. Már a főzés elején adjuk az ételekhez, hogy aromái minél jobban...
A feketebors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem