Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...
Édes-fűszeres illatú, aromáját a főzés során adja ki, ezért elsősorban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok, egyéb fűszeres italok elkészítésénél használjuk
A szerecsendió (Myristica fragrans) kellemesen aromás, de erős fűszer, őshazája Délkelet-Ázsia és Nyugat-India. Hatása, kis mennyiségben üdítő, íze különleges
A petrezselyem fűszeres illatú, enyhén borsos ízű fűszernövény. A Kotányi petrezselymet különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban megőrizze Önnek, így kis...
Az ánizs (Pimpinella anisum) Földközi-tenger mellékéről származó fűszernövény, mely mára hazánkban is meghonosodott. A fűszert a növény magjának őrleménye szolgáltatja
A Peruban és Brazíliában őshonos borsfa termése, a feketebors cserjével nincs kapcsolatban. Íze nem csípős, enyhén édeskés, utóíze a borókabogyóra emlékeztet
A kapor édes és aromás fűszer, mely különösen jól harmonizál a tenger gyümölcseivel, a halételekkel, mindenekelõtt a lazac ízét emeli ki, javítja a tükörtojás és a rántotta,...