A metélőhagyma (Allium schoenoprasum L.) a Földközi-tenger vidékén és Közép-Ázsiában őshonos, de hazánkban is termesztett, ősi konyhakerti- és gyógynövény. Erősen fűszeres,...
A sáfrány majdnem olyan drága, mint az arany. Íze hasonlít a mézhez, enyhén csípős, kissé kesernyés és intenzív aromájú. A valódi sáfrány intenzív sárga színt, kellemes,...
A fokhagyma illata és íze erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. A Kotányi Fokhagymagranulátum úgy...
A gyömbér (Zingiber officinale) hazája a trópusi Ázsia és a síkvidéki esőerdők. A kínai és indiai konyha elengedhetetlen fűszere, Európában leginkább kekszek és édes italok...
A kakukkfű (Thymus vulgaris) egész Európában előforduló félcserje. Az olasz és a francia konyha elengedhetetlen fűszere. A fűszert a növény hajtása és virágzata adja.
Édes-fűszeres illatú, aromáját a főzés során adja ki, ezért elsősorban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok, egyéb fűszeres italok elkészítésénél használjuk
A fűszert a római kömény (Cuminum cyminum) termésének őrleménye szolgáltatja. Szinte az egyik legkedveltebb fűszer a világon, Amerikában épp úgy használják, mint...
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) a mediterrán területek sűrűn ágazó, aromás illatú, örökzöld cserjéje. A rozmaringlevél már az ókorban is kedvelt fűszer volt. Különösen az...
"Ez az innovatív fűszermalom tökéletes módon egyesíti a két alapfűszert, a borsot és a sót. Egy pillanat alatt a kívánt módon fűszerezheti ételeit. Tökéletes utófűszerezésre. A...