A fehérbors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke. A fűszer a borscserje beérett, hántolt termése. Nem annyira csípős mint a feketebors, ezért kedvelt, de ajánlatos óvatosan...
Az ánizs (Pimpinella anisum) Földközi-tenger mellékéről származó fűszernövény, mely mára hazánkban is meghonosodott. A fűszert a növény magjának őrleménye szolgáltatja
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) a mediterrán területek sűrűn ágazó, aromás illatú, örökzöld cserjéje. A rozmaringlevél már az ókorban is kedvelt fűszer volt. Különösen az...
A kakukkfű (Thymus vulgaris) egész Európában előforduló félcserje. Az olasz és a francia konyha elengedhetetlen fűszere. A fűszert a növény hajtása és virágzata adja.
A gyömbér (Zingiber officinale) hazája a trópusi Ázsia és a síkvidéki esőerdők. A kínai és indiai konyha elengedhetetlen fűszere, Európában leginkább kekszek és édes italok...
A fűszert a római kömény (Cuminum cyminum) termésének őrleménye szolgáltatja. Szinte az egyik legkedveltebb fűszer a világon, Amerikában épp úgy használják, mint...
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) a mediterrán területek sűrűn ágazó, aromás illatú, örökzöld cserjéje. A rozmaringlevél már az ókorban is kedvelt fűszer volt. Különösen az...
A magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, amelyet univerzálisan szinte valamennyi étel ízesítésénél a kívánt mennyiségben felhasználhatunk. Húsos fogások, levesek, mártások,...
"Ez az innovatív fűszermalom tökéletes módon egyesíti a két alapfűszert, a borsot és a sót. Egy pillanat alatt a kívánt módon fűszerezheti ételeit. Tökéletes utófűszerezésre. A...