A fokhagyma gerezdek szeletelésével és lassú kíméletes szárításával készül. Erősen fűszeres és/vagy húsos ételehez ajánjuk. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns illatú fűszer. Számtalan ételféleséghez felhasználható, de az olasz tésztaételek nagy részénél kifejezetten elengedhetetlen alapanyag.
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...
A szabadban főzés, sütés mindenki számára egyet jelent a nyaralással. Kevés élvezetesebb dolog van, mint érezni a piruló hús, a fűszerek és a faszén illatát egyszerre....
Egyes fajait dísznövénynek, másokat gyógynövénynek termesztik. Rekedtség és a torokgyulladások különféle válfajainak gyógyítására alkalmas. Gyulladásgátló, baktériumölő és...
A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó egyik növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Minden rózsaszirom ehető, de a sötétebb színűeknek...
Rózsaszirom kristályosított. A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó egyik növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Minden rózsaszirom ehető, de...
A búzavirág (Cyanus segetum) Dél-Európából származik. A növény kék virágait gyűjtik, amely annál értékesebb, minél jobban sikerül megőrizni eredeti színét. A gömbös fészkes...
A zeller nagyon kedvezően hat a veseműködésre, gyakran alkalmazzák emésztési panaszok, étvágytalanság illetve általános erőtlenség esetén. A zeller csökkenti a vércukor-szintet...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért...