A napraforgó (Helianthus annuus) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjában az egyik legismertebb faja. Ez Magyarországon a legfontosabb, a legnagyobb területen termesztett olajnövény. A...
A fehér bors aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a fekete borsé, ráadásul levesektől a hús és halételeken át egészen a péksüteményekig jól használható.
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
Más néven snidling, de fűszerű megjelenése miatt hívják pázsithagymának is. Szárított változata főzés közben felveszi az étel nedvességtartalmát és így részben visszanyeri...
Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó,...
Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere....
Vöröshagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss...