Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
A metélőhagyma (snidling) gyakori zöldfűszer. Csokorba fűzve vásárolhatjuk, különösen tél végén, tavasszal. Főként akkor használjuk, ha nagyon enyhén akarjuk hagymával ízesíteni...
A gyógynövényboltban núbiai virág, afrikai mályva vagy rozella néven ajánlják, de mindig ugyanarról a hibiszkuszvirágról van szó, a vörös mályváról (Hibisci flos). Gyógyhatású...
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól...
Főként a Mediterráneum konyhái használják fűszerként. Erős aromája miatt, adagoljuk óvatosan! Halételek, mártások, vagy saláták készítéséhez használhatjuk fel. Nem utolsó...
Erős ízű, kissé kesernyés, kámforos illatú fűszer. Húsételek és húskészítmények, halak, gombák, hüvelyesek, saláták, szószok, levesek, vadételek és szárnyas-ételek...
A kapor gyakori zöldfűszer a magyar konyhán. Készíthetünk belőle levest, mártást, de nem hiányozhat a főzelékekből. Kaporral ízesítjük a tejfölös báránypecsenyét, sőt halat,...
A petrezselyem a leggyakoribb zöldfűszerünk, csokorban vásároljuk, vagy a kertben, illetve cserépben vagy virágládában termesztjük, hogy mindig kéznél legyen. Általában a leveleit...
A termék 100% tisztaságú Krill olaj, asztaxantin tartalommal. A sarki krill (Euphausia superba) apró rákok, ami az omega 3 zsírsavak forrása foszfolipid (vízoldható) formában , ami segít...
A vaníliarúd, mely ezernyi kis fekete magot rejt, egy kúszó orchideafaj termése. Ez a kellemes illatú és aromás ízű fűszer Madagaszkáron, Sri Lankán, Tahitin, Mexikóban, Hondurasban...