Borsra emlékeztető illatú és ízű, Dél-Európában őshonos fűszernövény. Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti...
Indiában, a Közel-Keleten népszerű fűszer. Összetört levelét és magját pirítva karis ételek ízesítésére és besűrítésére használják. Nagyon kemény mag, amelyet nehéz...
Indiából származó, kámforos és enyhén citrusos ízű fűszer, mely a világon a harmadik legdrágább ízesítő, a sáfrány és a vanília után. Európában különösen a skandináv...
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok,...
Wasabi Őrölt A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen...
A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez....
Főként a Mediterráneum konyhái használják fűszerként. Erős aromája miatt, adagoljuk óvatosan! Halételek, mártások, vagy saláták készítéséhez használhatjuk fel. Nem utolsó...
Kiváló gyógyító tulajdonsággal rendelkező fűszernövény. Tartalmaz A-vitamint, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, cinket. A benne levő illóolajoknak köszönhetően...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
A metélőhagyma (snidling) gyakori zöldfűszer. Csokorba fűzve vásárolhatjuk, különösen tél végén, tavasszal. Főként akkor használjuk, ha nagyon enyhén akarjuk hagymával ízesíteni...