Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
A metélőhagyma (snidling) gyakori zöldfűszer. Csokorba fűzve vásárolhatjuk, különösen tél végén, tavasszal. Főként akkor használjuk, ha nagyon enyhén akarjuk hagymával ízesíteni...
A gyógynövényboltban núbiai virág, afrikai mályva vagy rozella néven ajánlják, de mindig ugyanarról a hibiszkuszvirágról van szó, a vörös mályváról (Hibisci flos). Gyógyhatású...
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól...
Erős ízű, kissé kesernyés, kámforos illatú fűszer. Húsételek és húskészítmények, halak, gombák, hüvelyesek, saláták, szószok, levesek, vadételek és szárnyas-ételek...
A kapor gyakori zöldfűszer a magyar konyhán. Készíthetünk belőle levest, mártást, de nem hiányozhat a főzelékekből. Kaporral ízesítjük a tejfölös báránypecsenyét, sőt halat,...
A petrezselyem a leggyakoribb zöldfűszerünk, csokorban vásároljuk, vagy a kertben, illetve cserépben vagy virágládában termesztjük, hogy mindig kéznél legyen. Általában a leveleit...
A termék 100% tisztaságú Krill olaj, asztaxantin tartalommal. A sarki krill (Euphausia superba) apró rákok, ami az omega 3 zsírsavak forrása foszfolipid (vízoldható) formában , ami segít...
A vaníliarúd, mely ezernyi kis fekete magot rejt, egy kúszó orchideafaj termése. Ez a kellemes illatú és aromás ízű fűszer Madagaszkáron, Sri Lankán, Tahitin, Mexikóban, Hondurasban...