A zeller nagyon kedvezően hat a veseműködésre, gyakran alkalmazzák emésztési panaszok, étvágytalanság illetve általános erőtlenség esetén. A zeller csökkenti a vércukor-szintet is,...
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható...
A fekete sót, amit szikla sóként vagy kala namakként is ismernek, közép Indiában bányásszák. Ez a finomra őrőlt, rózsaszín-szürkés só ásványi anyagokban gazdag, íze leginkább a...
Ez, a napjainkra alapvető ízesítővé avanzsált fűszernövény a Közel- Keletről és Afrikából érkezett Európába több évszázaddal ezelőtt. Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns...
Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele. A Dél-Amerikában őshonos borsfa termése adja a fűszert, íze enyhén édeskén,...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért...
A gyros török és görög közvetítéssel terjedt el és vált népszerűvé az egész világon. Bárány-, marha-, vagy csirkehúsból egyaránt elkészíthetjük, de vega változatban is...
A természetben élő babér akár tizenöt méter magasra is megnőhet, de általában bokor nagyságúra nyírják vissza a könnyű betakaríthatóság végett. A babérlevél egyben a...
Indiából származó, kámforos és enyhén citrusos ízű fűszer, mely a világon a harmadik legdrágább ízesítő, a sáfrány és a vanília után. Európában különösen a skandináv...
A Kínából származó növény gyökértörzsét fogyasztjuk, frissen, szárítva, vagy őrölve. Könnyű szállíthatósága folytán, jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelem...
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok,...
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok,...
A lestyán Délnyugat-Ázsiában honos. Az egyiptomiaktól a görögök, tőlük pedig a rómaiak tanulták meg termesztését, hasznosítását. A rómaiak közvetítésével került Pannóniába....
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája...