A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba,...
A Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit...
A szerecsendió erős illatú, sajátságos aromájú, erősen fűszeres, édeskés-savanykás, enyhén csípős ízű fűszer. Alkalmas húsételek, zöldségek, burgonya, mézeskalács, pudingok,...
Fűszerezési célokra termesztett rózsa különösen illatos, használják ételek ízesítésére, parfümök illatosítására, rózsaolaj préselésére. Főleg az arab konyhák közkedvelt...
Egy egyszerű, de mégis fantasztikus eredményt biztosító fűszerkeverék. Hal és fehér húsú szárnyasok sütéséhez ajánljuk. A halak, vagy a csirke húsának az íze általában kissé...
A zeller gumóját, szárát és levelét egyaránt felhasználjuk. Jelentős mennyiségben tartalmaz C vitamint, meszet és foszfort. A húsleves elképzelhetetlen zellergyökér és -levél...
A fehérbors íze a feketeborséhoz hasonló, de finomabb aromájú és kevésbé csípős. Elsősorban olyan ételek készítésénél használjuk, ahol a fekete bors elrontaná a fogás küllemét.
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt...
Provence napsütötte fűszernövényeit széles körűen fel lehet használni. Jól illenek a tészta- és rizsételekhez, levesekhez vagy salátákhoz. A tojásos ételeknek egészen egyedi ízt...
Mikor egy karácsonyi vásárlás, síelés, vagy téli kirándulás alkalmával az átfagyott kezünket és belsőnket átmelegíti a meleg és fűszeres forralt bor, abban a pillanatban...
A zeller Európa déli részéről terjedt el. Levele és gyökere is fogyasztható, a francia konyha kedvelt alapanyaga. Fogyaszthatjuk nyersen salátaként, ízesíthetjük vele a leveseket,...
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő...