Egy egyszerű, de mégis fantasztikus eredményt biztosító fűszerkeverék. Hal és fehér húsú szárnyasok sütéséhez ajánljuk. A halak, vagy a csirke húsának az íze általában kissé...
A zeller gumóját, szárát és levelét egyaránt felhasználjuk. Jelentős mennyiségben tartalmaz C vitamint, meszet és foszfort. A húsleves elképzelhetetlen zellergyökér és -levél...
A fehérbors íze a feketeborséhoz hasonló, de finomabb aromájú és kevésbé csípős. Elsősorban olyan ételek készítésénél használjuk, ahol a fekete bors elrontaná a fogás küllemét.
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt...
Provence napsütötte fűszernövényeit széles körűen fel lehet használni. Jól illenek a tészta- és rizsételekhez, levesekhez vagy salátákhoz. A tojásos ételeknek egészen egyedi ízt...
Mikor egy karácsonyi vásárlás, síelés, vagy téli kirándulás alkalmával az átfagyott kezünket és belsőnket átmelegíti a meleg és fűszeres forralt bor, abban a pillanatban...
A zeller Európa déli részéről terjedt el. Levele és gyökere is fogyasztható, a francia konyha kedvelt alapanyaga. Fogyaszthatjuk nyersen salátaként, ízesíthetjük vele a leveseket,...
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő...
A bazsalikom az egyik legkellemesebb illatú fűszernövény, amely rendesen a földközi-tengeri konyha elengedhetetlen kelléke. Édeskés és aromás illatát különösen kedvelik. Mivel...
A szerecsendió erős illatú, sajátságos aromájú, erősen fűszeres, édeskés-savanykás, enyhén csípős ízű fűszer. Alkalmas húsételek, zöldségek, burgonya, mézeskalács, pudingok,...
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható...
A fekete sót, amit szikla sóként vagy kala namakként is ismernek, közép Indiában bányásszák. Ez a finomra őrőlt, rózsaszín-szürkés só ásványi anyagokban gazdag, íze leginkább a...