Kiváló gyógyító tulajdonsággal rendelkező fűszernövény. Tartalmaz A-vitamint, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, cinket. A benne levő illóolajoknak köszönhetően...
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
A metélőhagyma (snidling) gyakori zöldfűszer. Csokorba fűzve vásárolhatjuk, különösen tél végén, tavasszal. Főként akkor használjuk, ha nagyon enyhén akarjuk hagymával ízesíteni...
A gyógynövényboltban núbiai virág, afrikai mályva vagy rozella néven ajánlják, de mindig ugyanarról a hibiszkuszvirágról van szó, a vörös mályváról (Hibisci flos). Gyógyhatású...
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól...
Főként a Mediterráneum konyhái használják fűszerként. Erős aromája miatt, adagoljuk óvatosan! Halételek, mártások, vagy saláták készítéséhez használhatjuk fel. Nem utolsó...
A gyömbér íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú. Frissen, szárítva vagy őrölve egyaránt felhasználható. A gyömbér egy trópusi növény melynek föld alatt...