A citromsav fehér, kristályos por, melynek fanyar, savanykás íze kellemesen karakteres ízt ad a vele készített ételeknek, italoknak. Napi étkezéseink során sok étel elkészítésénél...
Összetevők: Kesar mangó (92%), cukor (5%), citromsav. Különleges, egzotikus ízű. Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré....
A GabiJó eperlekvár nem kristálycukorral készül. Édesítésre almalé sűrítményt és a stevia növény kivonatát használják. Előnye, hogy a hagyományos lekvárokhoz képest...
A Magyar Méz Manufaktúra célja, hogy ellenőrzött gazdaságokból, a lehető legjobb minőségű terméket juttassák el a családok asztalaira. Kizárólag magyar termékkel foglalkoznak, így...
Kíváncsi vagy arra, miért nehéz lecsavarni a lekvárosüveg tetejét, ha forrón zárták le? Érdekel, hogy miért csökken a levegő hőmérséklete nagy tömegű hó leolvasásakor?...
A Nature Cookta Nyírfacukor 500g használatakor az egyes édesítőszereknél tapasztalt mellékíz nem jelentkezik. Különlegessége, hogy fogyasztásával nem alakul ki fogszuvasodás, mert a...
A gyümölcsök befőzésénél az egyik legfontosabb szempont az eltarthatóság. A legtermészetesebb megoldás a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez, ha a növényi...
A gyárat 1899-ben alapították Schleswig- Holsteinban, s kezdetben dzsemek, valamint lekvárok készítésével kezdték meg működésüket. Ezeket később több innovációs lépéssel...
A hántolt kölest felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető...
A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a...
A fekete áfonyában lévő vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak, melyek a sejteket és a sejtmembránt a szabad gyökök által okozott károsodások ellen...
A bodzafélék (Caprifoliaceae) csa-ládjába tartozó, országszerte elterjedt cserje. Teáját általában meghűléses be-tegségeknél, mint izzasztó, köhö-géscsillapítóként használjuk....
Desszertként, reggeliként is megállja a helyét. Borítsd nyakon lekvárral és szórd meg porított eritrittel. Elkészítés: 6 db tojást és 1 citrom reszelt héját keverd el csomómentesre...