Barna rizsből készült liszthelyettesítő, főzelékek és szószok sűrítésére tökéletes. Sütéskor érdemes észben tartani, hogy a belőle készült tészta nehezebben kel meg, mint a...
Gluténmetes rizsliszt, mely őrölt rizsből készül. Kenyerekés különféle tészták, galuska és palacsinta készítésére, sűrítésre alkalmas. Viszonylag jól alkalmazható búzaliszt...
A kukoricaliszt természeténél fogva gluténmentes, így lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Tartalmaz B1, B2, B3, C, E, K-vitaminokat, vasat, rezet, cinket, mangánt, káliumot,...
Felhasználható főzelékek, szószok sűrítéséhez, akár palacsinták készítéséhez. A hajdinaliszt nagyon egészséges, magas tápanyag értéke van. Egyébként egyike azon kevés...
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrűsítésére és lepénykenyér sütéséhez. A zabból készített különböző finomságú liszteket különféle liszttel sűrítendő...
A köles finomra őrlésével előállított liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére, vagy például kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva maximum 30 %...
A hajdina a többi gabonához képest magas ásványi anyag tartalommal bír. A hajdinalisztet a hajdina őrlésével készítik. Sikér tartalma alacsony, ezért nem süthető belőle magas, puha...
Rizsliszt előnye, hogy a tészta készítéséhez nem feltétlenül szükséges tojás használata, így abból készült süteményeket a tojásallergiában szenvedők is fogyaszthatják.
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan...