FRUKTÓZ természetes cukor. Nemcsak csillapítja az éhséget, hanem megfelelő energiával is ellátja. Az egyéb étrendi cukrokkal ellentétben a fruktóznak nincs szüksége inzulinra ahhoz,...
A hajdina finomra őrlésével készül. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a...
A hajdinapehely jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a cukorbetegségben és magas vérnyomásban szenvedőknél. A főzési ideje a hajdina pehelynek pár perc. Tehető müzlibe,...
A növényeket előtérbe helyező étkezési rendszer úgy válik teljessé, ha a zselésítő hatást is növényekből tesszük termékeinkbe.Az állati csontlisztet, vagy a szalonnabőrkét...
A hüvelyesek és a gabonafélék megfelelő arányú keverékét tartalmazza az Ezékiel liszt. Az eddig ismert ókori receptek közül a legrégebbi (i.e. 590) leírás a...
Könnyen és gyorsan elkészíthető különleges fasírtpor (lenmag, szezám és burgonyapehely, napraforgó, rizsliszt főbb alapanyagokból). Az ákos fasírt könnyen és gyorsan...
A szezámos fasírtpor kiváló kiegészítője lehet a vegetáriánus és a hagyományos konyha asztalának terítékén. A szezámos fasírtpor kiváló kiegészítője lehet a vegetáriánus és...
A szejtán felhasználható a kenyérsütőgéppel vagy a hagyományos módon készült pékáruk sikértartalmának növelésére. A magyar konyha rengeteg lisztes, tésztás ételt tartalmaz. Nem...
A csicseriborsót lisztet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez használhatjuk fel. A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet, melyet krémleveshez,...
A főzési ideje a hajdina pehelynek pár perc. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe. Akár együtt főzhető kölessel is. Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen...
A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős...
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Különleges lencse fajta Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű...
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt...