Natura Görögszénamag Csíráztatás: 12 óra áztatás után. Hőmérséklet 21 C°. Öblítés naponta kétszer. Csírázási idő 2-4 nap. Csíra hossza 6 mm. Ne hagyjuk hosszabbra, mert...
A zsázsa csíra gazdag nyomelem forrás, sok benne a foszfor és a kalcium, így csonterősítő, emellett a kálium-, a vas-, és a jódtartalma is említést érdemel. Alkalmazható...
Héja különösen puha, íze meglepően édes, ugyanakkor kellemesen pikáns. A lencse-, borsó- és babfélék természetes inzulin-szabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók,...
Elődeink fejfájás, álmatlanság ellen, sebek borogatására használták. Magas az ásványi anyag (kálium-, kalcium-, nátrium-, magnézium-, vas- és foszfor-), illetve vitamintartalma (A,...
A póréhagyma lágyabb, hagymaízű, jól használható salátákhoz, fantasztikus ízűvé teszik a leveseket, tojásételeket és köretek ízesítője lehet közvetlenül tálaláskor....
A retekről tudni kell, hogy természetes antibiotikum, hatékony vértisztító hatású. Kedvező hatással van a májra és a vesére. Hő termelő hatása is ismert, ilyenkor télen segít...
A brokkolicsíra élettani hatása: Vegyületeiben a legerősebb zöldségfélék közé tartozik. A legnagyobb mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat. Rengeteg a...