A szaftkocka alkalmas gulyások, pörköltek és egyéb szaftos ételek ízesítéséhez. Összetétele: pálmaolaj, tengeri só (max. 20 %), burgonyakeményítő, fűszerpaprika (15,5 %),...
Összetevők: mustármag 100% Alkalmazása: A mustármagot előszeretettel használják húsételek, zöldséges, gombás ételek, szószok, és páclevek készítéséhez, valamint savanyúságok...
A szerecsendió kellemesen aromás de erős fűszer, óvatosan kell használni. Hús és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok, halak, vadételek...
A bors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik, jellegzetesen erős íze és illata van. Összetétele: egész fekete bors, egész fehér bors, egész zöld bors, egész piros bors.
A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Felhasználása: levesek mártások, valamint káposztával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez...
Alkalmazása: A cayenne bors származása Közép – Amerika, a chili paprikák őshazája. Innen indult hódító útjára, ma már Indiában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is...