Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Helyettesíthető basmáti rizzsel. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez...
A Kínából származó növény gyökértörzsét fogyasztjuk, frissen, szárítva, vagy őrölve. Könnyű szállíthatósága folytán, jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelem...
A Spanyol konyha egyik alapvető fűszere. Az érett és kiszárított édes paprikákat tölgyfán füstölik, majd finom porrá őrlik. Hagymás alaphoz adva és vagy más fűszerpaprika...
Az Őrölt chili frissen, szárítva, őrleményként, ecetben, savanyítva, olajban vagy páclében, paszta és mártás formájában lehet felhasználni. Mexikói chilli őrületAz őrölt Chili...
Illata édeskés, íze kissé fanyar, enyhén csípős utóízű. Édességek fűszere, a keleti fűszerkeverékek gyakori alkotó eleme. Fahéj készítésnél a fa lehántott kérge adja a...
Minden magyaros ételhez ajánjuk. Származási hely: Magyarország(60%), Spanyolország(40%). A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség...
Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés....
Afrikai származású, de hazánkban is termesztett fűszernövény nem azonos a valódi sáfránnyal. A virágszirmokban lévő bibék adják a kesernyés ízű fűszert. Vízben oldódó...
Fokhagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss fokhagymával.
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a...