Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni. A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások,...
A szerecsendió kellemesen aromás de erős fűszer, óvatosan kell használni. Hús és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok, halak, vadételek...
Babérlevél - egész Származási hely:Törökország A babér a legrégebben ismert és igen elterjedt fűszernövények közé tartozik. A világ minden, mediterrán éghajlatú részén...
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok,...
Babérlevél - őrölt Származási hely: Törökország A babér a legrégebben ismert és igen elterjedt fűszernövények közé tartozik. A világ minden, mediterrán éghajlatú részén...