A Maluku-szigeteken és Új-Guineán őshonos növénynek a szerecsendiófának a az alulról felrepedő terméséből kifejtett mag a szerecsendió, amely a sárgabarack magjára hasonlít....
Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi...
Indiai fűszerkeverék A híres Panch Phoron melyet megpirítva és őrölve tehetünk a készülő ételhez. Jól illik lencsés, zöldséges ragukhoz. Összetevők mustármag, görögszéna,...
Húsok, illetve indiai ételek készítéséhez használt fűszerkeverék paprikával, fokhagymával, korianderrel, chilivel, római köménnyel, garam masalával és gyömbérrel.
Összetevők kurkuma, só, koriandermag, római kömény, görögszénamag, gyömbér, mustármag, cayennebors, chili Származási hely Magyarország Ajánljuk Csípős idiai ételek...
A magyar konyha fokhagyma nélkül el sem képzelhető. Hazánkban nagyban termesztik és az egész világon kedvelt kiváló minősége és különlegesen érdekes ízjavító hatása miatt. A...