A fehér bors aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a fekete borsé, ráadásul levesektől a hús és halételeken át egészen a péksüteményekig jól használható.
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
Vöröshagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss...
A körömvirág (Calendula) nevét onnan kapta, hogy magva a köröm hajlott ívéhez hasonlít. Kedvelt kerti növény, vadon nem fordul elő. Valószínűleg egy dél-európai fajból...
A fokhagyma gerezdek szeletelésével és lassú kíméletes szárításával készül. Erősen fűszeres és/vagy húsos ételehez ajánjuk. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
A zellerfélék családjába tartozó növény magja adja a fűszert. Már ősidők óta hasznosítjuk. Íze kissé fanyar, illata jellegzetes az illóolajában megtalálható karvonnak...
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb....
"A békét (Shanti) nem az éri el, aki igyekszik vágyait kielégíteni, hanem csak az, akit nem zavar a kívánságok (Kama) szakadatlan özöne, melyek úgy ömlenek bele, mint folyók az...