Szerző: Tornai József Gondolat Kiadó, 2019 „Kilencvenkettedik évére Tornai, tűnődve a mulandóságon, a megélt múltban talál fogódzót. Mindaz, amit »teljes életet« élő emberként...
Filozófiai Kiskönyvtár Szerző: Max Weber Kossuth Kiadó, 2020 Max Weber politikai szerepvállalása, amelyben egy progresszív nemzeti liberális álláspont érvényesült, külön is...
Történet, ideológia, propaganda Szerzők: Besenyő János, Prantner Zoltán, Speidl Bianka, Vogel Dávid Kossuth Kiadó, 2016 A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és...
Szerkesztette: Kiss Károly L’Harmattan Kiadó, 2023 A mesterséges intelligencia hasznos eszköz, vagy végzetes veszélyforrás? Elősegíti önmegvalósításunkat, vagy emberi mivoltunkat...
Hogyan engedtük át az irányítást államoknak, vállalatoknak és a mesterséges intelligenciának Szerző: David Runciman Corvina Kiadó, 2024 Ez a könyv radikálisan új nézőpontból...
Szerző: Ficsor Krisztina Gondolat Kiadó, 2015 A jogelméleti vizsgálódások egyik legvitatottabb témája, hogy miképpen igazolhatóak, miképpen támaszthatók alá a bírói döntések....
Szerző: Rüdiger Bubner Typotex Kiadó, 2020 A racionalitást manapság általában a tudomány mintája alapján határozzák meg. A tudományra fölesküdött racionalitás egy olyan döntő...
Szerzők: Gyurgyák János Osiris Kiadó, 2019 A Szerzők és szerkesztők kézikönyvének első kiadása 1996-ban jelent meg, a második 2005-ben. Ez utóbbi kiadás óta immár 13 év telt el, s...
Hogyan hatnak a vírus módjára terjedő történetek a gazdaságra? Szerző: Robert J. Shiller HVG Kiadó, 2020 Hogyan befolyásolják a döntéseinket és a viselkedésünket a lényegtelennek...
Szerzők: Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner HVG Kiadó, 2014 Miért húzta le az ausztrál orvos a veszélyes baktériumokkal teli lombikot? Hány életet mentene meg egy vezető nélküli autó?...
Szerző: Llorenç Villalonga L’Harmattan Kiadó, 2014 LLORENÇ VILLALONGA (Palma de Mallorca, 1897–1980) a modern katalán irodalom egyik nagy klasszikusa. Legjelentősebb műve, az 1961-ben...
A DigeZyme 5 emésztőenzim, pontosabban amiláz, proteáz, laktáz, lipáz és celluláz keveréke. Ezek segítenek megemészteni a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat, és hasznos...