A magyar konyha leggyakrabban használt fűszere... A fél-, kész ételek és a gyorséttermek elterjedése nem erősíti ugyan a szerepét, de a tradíciókat tisztelő magyar családok legfőbb...
Származási hely: India A cayenne-bors nem bors, hanem a csípős ízű csilipaprika fűszerként használt durva őrleménye. Sok fűszerkeverék meghatározó alkotója. Neve a tupi indiánok...
A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba,...
Származási hely: Olaszország Összetevők: koriander 100% Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok,...
Alkalmazása: A cayenne bors származása Közép – Amerika, a chili paprikák őshazája. Innen indult hódító útjára, ma már Indiában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is...
A magyar konyha leggyakrabban használt fűszere... A fél-, kész ételek és a gyorséttermek elterjedése nem erősíti ugyan a szerepét, de a tradíciókat tisztelő magyar családok legfőbb...