Vöröshagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss...
A napraforgó (Helianthus annuus) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjában az egyik legismertebb faja. Ez Magyarországon a legfontosabb, a legnagyobb területen termesztett olajnövény. A...
A zellerfélék családjába tartozó növény magja adja a fűszert. Már ősidők óta hasznosítjuk. Íze kissé fanyar, illata jellegzetes az illóolajában megtalálható karvonnak...
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
A borskeverék egész rózsabors, fehérbors, feketebors és zöldbors szemeket tartalmaz. Felhasználható levesek, savanyúságok készítéséhez, illetve minden olyan ételhez, melyet borssal...
A metélőpetrezselyem leveleit frissen, vagy szárítva egyaránt fogyasztjuk. Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, különben teljesen elveszíti az aromáit. Enyhén csípős íze...
A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb....
A fokhagyma gerezdek szeletelésével és lassú kíméletes szárításával készül. Erősen fűszeres és/vagy húsos ételehez ajánjuk. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns illatú fűszer. Számtalan ételféleséghez felhasználható, de az olasz tésztaételek nagy részénél kifejezetten elengedhetetlen alapanyag.
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió...