Fedezd fel Biri néni szakácskönyvét, az első ismert erdélyi szakácskönyvet, ami számos hagyományos erdélyi és magyar étel receptjét tartalmazza. Ez a könyv nem csupán egy...
A Best Life Pro étkezési só az őstenger üledéke, 100%-ban természetes eredetű élelmiszer. A bányászott és mechanikailag aprított só az eredeti összetételben, vegyszeres kezelés...
Erdélyi Ágnes (1914–1944) egy kisregény kulcsszereplőjeként vált a magyar irodalomtörténeti emlékezet részévé. „Különösen sokat gondolok Ágira, a kishúgomra mostanában. Nem...
„Az erdélyi magyar népművészet kincsesládája oly bőséges, hogy jó néhány kötetre volna szükség ahhoz, hogy illő módon méltassuk, és az olvasót megismertessük minden...
Szereted a babpástétomot? És a házias ízeket? A Vegabond Erdélyi babpástétom zakuszka ízesítéssel le fog venni a lábadról! A zakuszka eredetileg Örményországból származó, végül...
Szereted a csípős ízeket? Akkor ez a Babpástétom chilivel igazán fel fog tüzelni! Eredeti erdélyi ízvilág érződik ebben az ízletes szendvicskrémben, mely 100% növényi...
A 100% növényi alapanyagokból, tartosító- és színezékmentesen előállított szendvicskrém. Ajánljuk minden hidegkonyhai készítményhez, illetve sütéshez, főzéshez.
Dr. Réthy László kutatásai kezdetben a román történelem bizonyos területeire összpontosultak. A György Endre által vezetett 1885-ös balkáni expedíció után kezdett csak el a román...
Dr. Orient Gyula (Nagybocskó, 1869. október 21. – Kolozsvár, 1940. október 9.) gyógyszerész, orvos, orvostörténész. Bethlen Gábor idejében, Erdélyben igazán érdekes élet zajlott....
A híres New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa, Kövi Pál több, mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait. Gyűjtőútjain barátok,...
Benedek Elek a nagy mesemondó az Erdélyben ismert népmondákat, történeteket, regéket gyűjtötte össze kötetében és a reá jellemző ízes előadásmódban közvetíti azt olvasói...