Betöltés...

Konyhai kürtőskalács készítő

Ár: 2.990 Ft

Konyhai kürtőskalács készítő 5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta karamellizált cukormázzal. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. 5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. A kürtőskalács több, mint édesség. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta és karamellizált cukor. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. Lehet vaníliás, diós, kókuszos, csokoládés, vagy eper darabos. Fogyaszthatod melegen, de hidegen is nagyszerű. Igazi gasztronómiai élmény. 1)Elkészítése tűzhelyen: Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só. Egy kevés langyos tejhez hozzá adunk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően jól kikeverjük a tojássárgával, a liszttel, a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit kb. a duplájára kelesztünk. Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megolajazzuk, majd körbe-körbe rátekerjük a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedjék egymást! 1) A kis fém tálkába annyi olajat öntünk, hogy éppen beleérjenek a kalácsok. Közepes lángon felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen forgatva egyenletesen pirosra sütjük benne a tésztát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lehuppan. A még meleg kalácsot diós / fahéjas cukorba, vagy cukros kókuszreszelékbe forgatjuk. Egyszerre két kürtös fér a tálcába, így amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot. 2) Az elkészítés módja faszénnel: Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.) A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön. A kürtöskalács-fa méretei: hossza: 35 cm, ebből nyél: 17 cm sütőrész: 16,5 cm, átmérője: 4 cm

Tovább
Tulajdonságok
Termékek: Tűzhelyek, Sütők, Főzőlapok
 
Feladás dátuma: 2024.05.24
Eddig megtekintették 9 alkalommal

Háztartási gépek rovaton belül a(z) "Konyhai kürtőskalács készítő" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: