Betöltés...

Nature Cookta Tápióka keményítő

Ár: 965 Ft

Igazán jó állagú kenyér, péksütemény sütésénél az egyik legfőbb konyhai fortély az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt egy részét. A tápióka a történelemben A világ piacain elterjedt alapanyag az elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is. A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a Terebess oldalain olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html http://hu.wikipedia.org/wiki/Mani%C3%B3ka A tápióka keményítő a konyhában A Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Kiszerelés:500 gramm

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.10.12
Eddig megtekintették 93 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tápióka keményítő" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem