Biorganik bio bulgur 500 g
Ár: 1.120 Ft
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs. Jelentőség, hatások: A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott. Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik. Felhasználás: Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük. Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel. Jellemzők vegán Igen cukormentes Igen hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1436 kJ kcal 340 kcal zsír 1,3 g ebből telített zsírsavak 0,2 g szénhidrát 63,4 g ebből cukrok 0,4 g fehérje 12,3 g só 0,04 g
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.17 |
Eddig megtekintették 43 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Biorganik bio bulgur 500 g" című hirdetést látja. (fent)