Betöltés...

Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g

Ár: 7.041 Ft

Az umebosi egy különleges, Japánból származó szilvafajta, amelyet megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is készíthető. Az ume-bosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők rendszeresen fogyaszthatják. Umebosi szilva A sült umebosi szilva vagy a pirított sült egész umebosi szilva semlegesíti a savas állapotot, csökkenti a belek rendellenességeit, azokat is, amelyeket mikroorganizmusok okoznak. 1/2-1 umebosi szilvához (a sült szilva erősebb hatású) öntsünk 1 csésze bancsateát. A porított szilvából 1 teáskanállal használjunk csésze forró vízhez. Ume-sho bancsa Szabályozza az emésztést, s ezáltal javítja a vér összetételét és vérkeringést. 1 csésze bancsateát öntsünk 1/2-1 umebosi szilva húsára és 1 teáskanál tamari szójaszószra. Keverjük fel és igyuk forrón. A homlok elülső részén jelentkező fejfájást is enyhíti. Ume-sho bancsa gyömbérrel Fokozza a vérkeringést. Ugyanaz, mint az előző recept, csak megadott keverékhez adjunk még hozzá 1/4 teáskanál rész gyömbér levét. Keverjük fel és igyuk meg. Ume-sho-kuzu ital Javítja az emésztést, élénkít, szabályozza a belek működését. Készítsük el a kuzu-italt és tegyük bele 1/2-1 umebosi szilva húsát. Adhatunk hozzá 1/8 teáskanálnyi friss reszelt gyömbér (Michio Kushi:Rákmegelőző és gyógyító diéta) UMEBOSI-ÖNTET 2 db umebosi szilva 1/2 teáskanál szezámolaj 1/2 csésze forrásvíz 1/4-1/2 teáskanál reszelt hagyma Szuribacsiban törjük össze az umebosit és a hagymát. Adjuk hozzá a kissé felhevített olajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a vizet és addig keverjük, amíg egészen sima lesz. Salátákhoz kínáljuk. Megjegyzés: Rákbetegek olaj nélkül, kicsit több vízzel készíthetik el ezt az öntetet. Változat: Umebosi szilva helyett umebosi-krémet is használhatunk. Egy szilvának egy teáskanálnyi krém felel meg. Hagyma helyett metélőhagyma vagy mogyoróhagyma is használható, s a keverékbe mártogathatunk kekszfélét vagy sült burgonyát is.

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.05.15
Eddig megtekintették 32 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem