Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g
Ár: 6.544 Ft
Az umebosi egy különleges, Japánból származó szilvafajta, amelyet megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is készíthető. Az ume-bosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők rendszeresen fogyaszthatják. Umebosi szilva A sült umebosi szilva vagy a pirított sült egész umebosi szilva semlegesíti a savas állapotot, csökkenti a belek rendellenességeit, azokat is, amelyeket mikroorganizmusok okoznak. 1/2-1 umebosi szilvához (a sült szilva erősebb hatású) öntsünk 1 csésze bancsateát. A porított szilvából 1 teáskanállal használjunk csésze forró vízhez. Ume-sho bancsa Szabályozza az emésztést, s ezáltal javítja a vér összetételét és vérkeringést. 1 csésze bancsateát öntsünk 1/2-1 umebosi szilva húsára és 1 teáskanál tamari szójaszószra. Keverjük fel és igyuk forrón. A homlok elülső részén jelentkező fejfájást is enyhíti. Ume-sho bancsa gyömbérrel Fokozza a vérkeringést. Ugyanaz, mint az előző recept, csak megadott keverékhez adjunk még hozzá 1/4 teáskanál rész gyömbér levét. Keverjük fel és igyuk meg. Ume-sho-kuzu ital Javítja az emésztést, élénkít, szabályozza a belek működését. Készítsük el a kuzu-italt és tegyük bele 1/2-1 umebosi szilva húsát. Adhatunk hozzá 1/8 teáskanálnyi friss reszelt gyömbér (Michio Kushi:Rákmegelőző és gyógyító diéta) UMEBOSI-ÖNTET 2 db umebosi szilva 1/2 teáskanál szezámolaj 1/2 csésze forrásvíz 1/4-1/2 teáskanál reszelt hagyma Szuribacsiban törjük össze az umebosit és a hagymát. Adjuk hozzá a kissé felhevített olajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a vizet és addig keverjük, amíg egészen sima lesz. Salátákhoz kínáljuk. Megjegyzés: Rákbetegek olaj nélkül, kicsit több vízzel készíthetik el ezt az öntetet. Változat: Umebosi szilva helyett umebosi-krémet is használhatunk. Egy szilvának egy teáskanálnyi krém felel meg. Hagyma helyett metélőhagyma vagy mogyoróhagyma is használható, s a keverékbe mártogathatunk kekszfélét vagy sült burgonyát is.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.11 |
Eddig megtekintették 50 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g" című hirdetést látja. (fent)