Nature Cookta Aszkorbinsav
Ár: 2.190 Ft
Az L- Aszkorbinsav olyan természetes aszkorbinsav vegyület, melyet sok zöldség és gyümölcs is tartalmaz. Többféle étel ízesítéséhez vagy állagának javításához felhasználhatjuk. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, vízben oldva is. Az aszkorbinsav a történelemben Az élelmiszerek tartósítása már a régi időkben is foglalkoztatta az embereket. Az idényjellegű alapanyagok fogyasztását szerették volna megoldani a szezonon kívüli hónapokban is. Az ősi tartósító módszerek között szerepelt a füstölés, az erjesztés és a savanyítás is. A franciáknak köszönhetően az üzemi élelmiszertartósítás a 18. században indulhatott el hódító útjára. A házi tartósításnál nagy áttörést jelentett a természetes aszkorbinsav használata. Zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozására a mosóvízbe ezt a természetes vegyületet tették. 1936-ban Reichstein és Grüssner egy olyan szintézist dolgozott ki, amely az aszkorbinsav gazdaságos előállítását tette lehetővé. Az aszkorbinsavról további érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav Aszkorbinsav a konyhában Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során oxidációjuk miatt elszíneződhetnek. Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz:100% L-aszkorbinsav Kiszerelés:250 gramm
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 81 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Aszkorbinsav" című hirdetést látja. (fent)