Egy 1230-ban keltezett ajándékozási szerződés említi a legősibb soproni szőlőfajtákat, a furmintot, a ferhéfoltost, a barnaszőlőt (vadfeketét), a gyöngyfejért, valamint a...
Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske...
Az 1956-ban megjelent Revolveresztergák című könyvem alapvető célkitűzése felhívás volt a nagytermelékenységű revolveresztergák gazdaságos kihasználására. Akkor a...
A vega burger napjainkban az egyik legtrendibb étel: izgalmas, étvágygerjesztő és annyira finom, hogy a vegetáriánusok mellett a húsevők is örömmel válogatnak a különlegesebbnél...
Gulyás Judit, Szeleczky Ildikó Európa asztalai - Tables of Europe - Les Tables D'Europe magyar-angol-francia nyelven antik (Vendégvárás Művészete Egyesület), 2004 92 o., puha kötés, jó...
Rita Vitt pálinkamester immár húsz éve egyesíti likőrreceptjeiben a virágok és gyógynövények sokoldalú aromáit. A különleges és néha ritka növényekből készülő...