Szerző: Jonas Jonasson Athenaeum Kiadó, 2022 Svédország, nyárutó, 2011. Petra, a botcsinálta asztrofizikus kiszámolja, hogy a Föld atmoszférája még abban az évben, szeptember 21-én,...
Sütés főzés a szabadban Rövid leírás: Mióta Prométheusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig...
E szakácskönyvben igyekeztem a legrészletesebben felölelni a teljes választékot, amit a gasztronómia kínál, és a mikrosütőben elkészíthető. Mindent kipróbáltam, amit leírtam. A...
Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a...
útikönyv 272 oldal, színes képekkel Méret: 135 x 224 Megjelenés : 2012. Geographia Kiadó A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást...
Végy egy konyhát, amely ükapja kaukázusi, dédanyja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése van, érzéke...
Vajon ma hogyan szerezhetjük meg azt a konyhai alaptudást, amire mindig támaszkodhatunk? Melyik a bombabiztos palacsintarecept, mitől nem lesz kemény a galuska, hogyan lesz olyan a madártej,...
A körnek mindig van egy megfékezhetetlen tulajdonsága: előbb utóbb visszatér önmagába! 1944 őszén hatalmas változáson ment át az életem, ötödikes gimnazista lettem, ami hivatalosan...
Szerző: Dragomán György Magvető Könyvkiadó, 2022 Örüljetek! - időnként így fejezi be főzős-evős történeteit és receptjeit Dragomán György. Évek óta olvassuk ezeket a személyes...