Tartalom Bevezető 3 A sütés-főzés általános tudnivalói 9 A húsfélékről 11 A húsok osztályozása 12 A bárányhús részeinek osztályozása 14 A borjuhús részeinek osztályozása 13...
1872-ben jelent meg egy huszonhat éves bázeli klasszika-filológus egyetemi tanár, Friedrich Nietzsche műve a görög tragédiáról. A könyv azonban tudatosan átlépte az ókortudomány...
Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét...
A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket)....
Mika Waltari ebben a regényében a római Minutus Manilianus naiv-ironikus közvetítésével Claudius és Nero korába kalauzolja az olvasót, és az utóvirágzását élő, hanyatlásnak...
Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző, gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy...
Aki szemében áhítattal tekinti, Ahogy a Föld lelke kristályokat épít Aki a csírázó magban meglátja a lángot, Az életben a halált, Az elmúlásban a születést, Aki az emberben és...
Régóta tudjuk már, hogy életünk olyan, amilyenek a gondolataink. A gondolat két lehetséges mód egyike szerint alkot: vagy tudatosan, az isteni törvénynek megfelelően, vagy...
Tanulmány Rudolf Steiner szülőhelyéről és születésének körülményeiről. Magyar-horvát nyelvű és angol-német nyelvű kiadás. Tobias Richter hosszú évekig kutatta Rudolf Steiner...
Ez a kötet öt előadást tartalmaz, amelyekben Rudolf Steiner kifejti, hogy a Bhagavad Gitában, a Kelet irodalmának ebben a hatalmas erejű művében olyasmivel állunk szemben, ami érett,...