A sörélesztőpehely egy speciális növényi ételízesítő, amit a sajtos íz eléréséhez használnak. A paleo és vegán étrend fontos része. Kedvező tulajdonságai: magas...
A hajdina magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz,...
Szárított, lapokká préselt tengeri moszat (hoshi-nori). Fogyasztás előtt nyílt láng fölött néhányszor elhúzzuk, így a színe megváltozik, és kellemes illata lesz.
A sörélesztő pehely egy inaktív élesztőféleség, mely elsősorban a növényi életmódot követők körében ismert, mert sajtra emlékeztető ízvilága révén jól helyettesítheti...
A sörélesztőpehely a Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készül, amelyet hőkezeléssel és szárítással inaktívvá tesznek. Így kelesztésre a sörélesztőpehely nem...
"Inaktivált élesztő magas fehérjetartalommal, jelentős B6-vitamin, kalcium és magnézium forrás. Felhasználható szendvicsre, köretre szórva. Származási hely: Franciaország Ajánlott...
Szárított, lapokká préselt tengeri moszat (hoshi-nori). Fogyasztás előtt nyílt láng fölött néhányszor elhúzzuk, így a színe megváltozik, és kellemes illata lesz.
Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó,...