A növény szárított leveleit alkalmazzák fűszerként. Jellemző illata, csípős, kesernyés íze van. Étvágyjavító, epe- és szélhajtó, bélgörcsoldó hatású. Külsőleg,...
A szójabab teljes értékű fehérjéket tartalmaz elegendő mennyiségű és minőségű aminosav val. A táplálkozástudományi szakemberek a szójabab fehérjeértékét a tojásfehérje és a...
Ettél már falafelt? Tudod miből készül? Bizony, csicseriborsóból! Máshol találkoztál már vele? Ha nem, itt az ideje, hogy beszerezd és összeismerkedjetek!A vegetáriánusok körében...
Kostóljuk meg friss vajjal, mézzel, lekvárral vagy esetleg valamilyen különleges pástétommal. Garantáltan ízleni fog. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Összetevők:...
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Különleges lencse fajta Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű...
Ámulva nézed a profi szakácsok, cukrászok által feltálalt remekműveket? A 8,5 cm-es tálalógyűrűvel te is gyönyörűen tudod tálalni az ételeket. A formában formázhatsz,...
Összetevők: köles A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az...
A napraforgó mag átlagosan 47 százalék olajat tartalmaz, aminek 65 százaléka esszenciális olaj. Sok E vitamint tartalmaz, fehérje és igen magas ásványi anyag tartalma szintén értékes...
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Ajánljuk köretnek, pástétomnak, salátához, leveshez. 5-10 perc főzés elegendő a lencse...
Kiváló gyógyító tulajdonsággal rendelkező fűszernövény. Tartalmaz A-vitamint, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, cinket. A benne levő illóolajoknak köszönhetően...
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez...
A metélőhagyma (snidling) gyakori zöldfűszer. Csokorba fűzve vásárolhatjuk, különösen tél végén, tavasszal. Főként akkor használjuk, ha nagyon enyhén akarjuk hagymával ízesíteni...
A kardamom gyékényszerű, évelő, egyszikű növény, amely 1,5-2,5 métere nő meg. Halványsárgás-fehéres, lilás erezetű virágaiból fejlődnek a fűszerként használt apró, zöldes...
Ugye Neked is jó lenne egy olyan konyhai eszköz, amit sokféleképpen hasznosíthatsz, a tárolása pofon egyszerű, ráadásul még mutatós is? Most megtaláltad! A Sokoldalú Konyhai...