A borskeverék tört rózsabors, fehérbors, feketebors és zöldbors őrleményt tartalmaz. A fűszert sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb...
A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba,...
A Tonkabab a Cumarou fa termése, az Amazóniai őserdőben honos. Ráncos, sötét színű bab, vagy mag, ami a legelőnyösebben felhasználás előtt reszelve érvényesül. Felhasználási...
Afrikai származású, de hazánkban is termesztett fűszernövény nem azonos a valódi sáfránnyal. A virágszirmokban lévő bibék adják a kesernyés ízű fűszert. Vízben oldódó...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes,...
Ez az indiai fűszerkeverék, kifejezetten a tandoori kemencében, magas hőfokon sült csirkéhez készült. A csirke darabokat tandoori masalába és joghurtba pácolják, nyársakra húzzák és...
A fűszernövény leveleit fogyasztjuk. Íze kesernyés, enyhén csípős, illata az ánizsra emlékeztet, de annál gyengébb intenzitású. Felhasználható saláták, ecetes savanyúságok...
Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó,...
A fokhagyma (latin nevén Allium sativum L.) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható; felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Népies neve "foghagyma" vagy "büdös hagyma"....
Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található. Illata és íze...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány vagy zöldség curry...
Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert. A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki...
Illóolajként is használhatjuk, amelynek nyugtató hatása van a szervezetre. Belsőleg leveles szárát használjuk fűszerezésre és tea készítéshez, amely segít az emésztési...
A majoránna egyike a legrégebbi magyar fűszereknek, amely méltatlanul kiszorult a mai magyar konyhából. Kitűnően ízesíthetők vele levesek, pl. burgonya és gombaleves, és főzelékek...