A feketebors zúzott változata. Mint azt neve is mutatja, grillezéshez, valamint steak készítéshez a legalkalmasabb. A nagyobb darabok nem csak ételnek adják át az aromájukat, de mikor...
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez...
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a...
A zellerfélék családjába tartozó növény magja adja a fűszert. Már ősidők óta hasznosítjuk. Íze kissé fanyar, illata jellegzetes az illóolajában megtalálható karvonnak...
Ennek a fűszerkeveréknek is számtalan változata létezik. Indiában vagy Pakisztánban kis túlzással, ahány család, annyi féle garam masala készül. Egy curry, vindaloo, vagy rogan josh...
Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk. Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert. Minden fajtájú húsételnél jól használható....
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes,...
A metélőpetrezselyem leveleit frissen, vagy szárítva egyaránt fogyasztjuk. Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, különben teljesen elveszíti az aromáit. Enyhén csípős íze...
Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere....
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen...
Az egész Európában megtalálható, az örökzöld cserje vagy fa bogyója adja a fűszert. A bogyó lilás-fekete színű, íze édeskés, enyhén kesernyés. Vadhúsok, szárnyasok, hal...
A mediterrán térség egyik alapvető fűszere, az ottani konyhaművészet segítségével terjedt el használata az egész világon. Egyéni íze és aromája a majorannához és a kakukkfűhöz...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez....
A feketekömény apró magja sokkal többet rejt magában, mint egy hétköznapi fűszer. Csak kevesen tudják, hogy egészséges, zsírsavakban gazdag olajat is sajtolnak belőle, amely nagyban...