Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Természetes forrásai a tojás, tej és tejtermékek, máj, halmájolaj, sárgarépa, zöld és sárga főzelékfélék, sárga gyümölcsök. 1NE...
A vörös szőlőben és így a vörösborban is megtalálható erőteljes antioxidáns hatású anyag a Quercetin, amely egy pigment flavonoid, azaz a gyümölcs színét adó növényi...
A Tengeri hínár az atlanti óceán északi részének (Norvég-tenger) hideg vizéből származik. A Tengeri hínár kitűnő jód forrás. A szervezet jódkészletének nagyobb része a nyaki...
A fűrészes törpepálma, angolul saw palmetto. Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén Floridában, Dél-Karolinában, Luisianában és Mexikóban őshonos. A Fűrészes törpepálma...
Ha bőrünket elegendő napfény éri, ennek hatására szervezetünk megfelelő mennyiségű D-vitamint állít elő, azonban hosszabb napfényhiányos időszakokban, főleg ősszel és télen...
A B-3 vitamin vízben oldódó vitamin. Nélkülözhetetlen az emésztőrendszer, az idegrendszer, és a bőr normális működéséhez és egyes hormonok szintéziséhez. Természetes forrásai a...
A Szibériában, Kelet-Ázsiában, Észak-Amerikában őshonos évelő növényt közel ötezer éve használják az ősi gyógyításban. Minél öregebb a Ginseng, annál erősebb a hatóanyaga...
Természetes forrásai a lazac, szardínia, zöldfőzelékek, sajtok, tej, túró, mák, olajos magvak, száraz bab. A Kalcium Citrát erős csontokat és fogakat biztosít, enyhíti az...
Zsírban oldódó vitamin. Természetes forrásai a tojás, tej és tejtermékek, máj, halmájolaj, sárgarépa, zöld és sárga főzelékfélék, sárga gyümölcsök. 1NE (Nemzetközi Egység -...
A hosszú téli hónapok után a bőrünk általában kifakult, világos és naphiányos. A hirtelen jött napsugárzáshoz hozzá kell szoknia, nehogy megsérüljön, vagy leégjen. Az A-vitamin,...
Hyaluronsav
A hyaluronsav a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért felelős fehérje. Az újszülöttek szervezetében...
A szelént Jöns Jacob Berzelius, svéd tudós, a modern kémia megalapítója éppen 200 évvel ezelőtt fedezte fel, és a görög holdistennőről Szelenéről nevezte el. Sokáig toxikus...
Sok minden állhat az emésztési zavarok, illetve emésztőrendszeri panaszok mögött. Ezek egyike az emésztőenzimek hiánya, vagy mennyiségük csökkenése.
Hasfájás, puffadás,...
Az ásványi anyagok előállítására testünk egyáltalán nem alkalmas, csak táplálkozással vihetjük be őket szervezetbe. Egészségünkben azonnal komoly zavar keletkezhet, ha...
A Ginkgo Biloba, vagy más néven páfrányfenyő egy lombhullató gyógynövény. Kétlaki fa, amely a páfrányfenyők (Ginkgophyta) törzsének egyetlen ma élő faja. Ősrégi növényfaj, az...