A lestyán Délnyugat-Ázsiában honos. Az egyiptomiaktól a görögök, tőlük pedig a rómaiak tanulták meg termesztését, hasznosítását. A rómaiak közvetítésével került Pannóniába....
Az oreganot ,,vad majorannának és ,,szurokfűnek is nevezték. A több elnevezés arra utal, hogy az oregano Európa különböző régiójaiban honos. A déli országok napsütésének...
Zsályával ízesíthetünk bárányhúst, borjúhúst, baromfihúst és halat is. Ezen kívül a zsálya alkalmas vaj, sajtok, pástétomok, hagymaleves, párolt paradicsom, pecsenye,...
Az emésztés elősegítésére, enyhe nyugtatóként és szívbetegségek megelőzésére is használták. Nagyon jó az emésztőrendszernek, enyhíti a hasi görcsöket és étvágynövelő...
A Dilmah termékek eredeti ceyloni teát tartalmaznak, amelyet a frissen, csakis kézzel szüretelt tealevelekből csomagolnak Srí Lankán. A szigorú előírásoknak megfelelően hetente 10000...
Származási hely: Németország Felhasználása nagyon sokszínű. Levesek, saláták, sültek, vadas ételek, halételek, kőrözöttek fűszere is. Erős, aromája miatt óvatosan kell...
BioMenü BIO Moringa por 90 fontos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. A moringa fát csodafának nevezik a moringa kiemelkedő tulajdonságai miatt. Kifogyhatatlan tápanyagforrás! Magas...
Natur Tanya® S. moringcé Bio Anti-aging Arcfluid. VEGÁN, COSMOS ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező kozmetikum Natur Tanya® S. moringcé Bio Anti-aging Arcfluid. VEGÁN, COSMOS...
Származási hely: Görögország Összetevők: bazsalikom 100% A bazsalikom a mediterránum kedvelt egynyári fűszer növénye. Jellegzetes illata, dús aromája kihagyhatatlan a mediterrán...
Frissen, vagy szárítva egyaránt felhasználjuk, aromái jellegzetesek. Grillezéshez, hús vagy zöldségek sütéséhez, tejszínes vagy gombamártásokhoz, paradicsomszósszal készülő...
Termésén kívül, fiatal virágát és levelét is felhasználjuk. A kapor illata édeskés, egészen egyedi aromájú. Íze, éppen csak érezhetően kesernyés és illatához hasonlóan...
A tárkony aromás fűszer; enyhén keserű ízű és fűszeres-gyógynövényes aromájú, amely az ánizsra vagy az édesköményre emlékeztet. Mivel intenzív, ezért más fűszerekkel...
A medvék és a vaddisznók előszeretettel fogyasztják, innen kapta nevét. A növény 15-20 cm-es leveleit használjuk fel, melyek illata és íze a fokhagymára hasonlít, de annál enyhébben....
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek...