Tárkonylevél - morzsolt Származási hely: Lengyelország Közép-Ázsiában őshonos, az ánizsmaghoz hasonló ízű, kissé csípős fűszernövény. Két elterjedt fajtája: a francia...
Oregano - morzsolt Egyéb elnevezései: vadmajoránna, szurokfű vagy balzsamfű néven. Származási hely: Törökország Felhasználása: Az oregánóról tipikusan az olasz konyha azon belül...
Kurkuma - őrölt Származási hely: India A kurkuma (indiai sáfrány) Indiából, Kínából és Dél-Ázsiából származó, kellemes, gyömbérre hasonlító - de annál gyengébb aromájú -...
Zöld bors - egész Származási hely: India Az éretlen bogyót szedik le, amit általában sós vagy ecetes lében pácolva tárolják, hogy a feketedést meggátolják. Ugyanabban az érési...
Vöröshagyma - granulátum 2-4mm Származási hely: Kina Felhasználása: A Magyar konyha alapfűszere, bármilyen főtt és sült ételünk ízesíthető vele. Élettani hatása: Baktériumölő...
Római kömény - egész Származási hely: India A középkori Európa egyik leggyakrabban használt fűszere volt. Sok helyen használták a kenyér ízesítésére, a németeknél, leveseket, a...
Csillagánizs - egész Egyéb elnevezései: csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Származási hely: Vietnám Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan...
Fűszerkömény - őrölt Egyéb elnevezései: konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény. Származási hely: Egyiptom Az egyik legrégebbi európai fűszernövény, hazánkban...
Fűszerkömény - egész Egyéb elnevezései: konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény. Származási hely: Egyiptom Az egyik legrégebbi európai fűszernövény, hazánkban...