A fűszernövények nagy részéhez hasonlóan, a rozmaring is a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országokból származik. Ezeken a helyeken számtalan típusa, változata alakult...
Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere....
A majoránna egyike a legrégebbi magyar fűszereknek, amely méltatlanul kiszorult a mai magyar konyhából. Kitűnően ízesíthetők vele levesek, pl. burgonya és gombaleves, és főzelékek...
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak...
A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba,...
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt...
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő...
Mikor egy karácsonyi vásárlás, síelés, vagy téli kirándulás alkalmával az átfagyott kezünket és belsőnket átmelegíti a meleg és fűszeres forralt bor, abban a pillanatban...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes,...
Az édeskömény zöldes színű, ánizsos ízű, szárított magja, látszatra a köménymagra hasonlít. Enyhén megpirítva vagy őrölve az erőteljesebb ízét élvezhetjük. Kitűnően illik...