Betöltés...

Eladó Halastó Gyula

Ár: 270.000.000 Ft

KIVÁLÓ BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉG! Gyula (Békés vármegye), Gyula Szabadidő és élményközpont, hazánk turizmusának egyik meghatározó, a Dél-Alföld legkedveltebb településének, a kolbászáról, a fürdőjéről és a váráról híres Gyula városának közigazgatási területén található. Az 1970-es években agyagnyerőhelyként szolgáló, majd később 5 tóból álló horgászvíz sokak kedvelt horgászturisztikai célpontjává vált az idők folyamán. 2020 nyarán az első 4 tó egybenyitására került sor, így lett kialakítva a közel 8 ha-os vízfelületű, míg az ötödik tó 0,5 ha), jelenleg üzemen kívül van. A TÓ mentén terebélyes nyárfák adnak árnyékot a horgászoknak. 2020 nyarán nagymértékű fejlesztés indult el: a könnyebb megközelítést elősegítve új bekötőút létesült, valamint 20 személygépkocsi parkolását tudjuk kulturált környezetben biztosítani. Vagyonvédelmi okok miatt a tó körbekerített, kamerarendszerrel ellátott. Kibővített, női és férfi vizesblokk (WC és tusolók), teszik komfortossabbá az itt eltöltött időt. A tó partján található éttermi rész korszerű konyhával, kisebb családi-baráti-vállalati rendezvények befogadására szolgáló teremmel és kültéri terasszal rendelkezik.
A TÓRÓL:
Medre több helyen agyagos-márgás, a part mellett néhány méterrel, sok helyen egyenetlen, gödrökkel szabdalt, olykor kisebb-nagyobb területen iszepos. A tavakat elválasztó földnyelvek elbontásával, majd az így létrejött egybenyitással rendkívül változatos mederalakulatok keletkeztek, komoly fejtörést adva a horgászoknak. A tó átlagos mélysége 2,5 méter, de vannak helyek ahol 3,5 métert is meghaladja. A Kígyósi út felöli partoldal teljes hosszában náddal, bokrokkal, fákkal szegélyezett. Ezen a partszakaszon alámosott, komoly padmalyok adnak búvó és hűsítő helyet a kapitális halaknak. Az összenyitások helyén 3 db benyúló földnyelv húzódik a vízbe, jó haltartó helyként szolgálva. A tó átlagos szélessége 150 méter. A TÓ partján 8 db horgászállás található (ebből 7 db 4 fő befogadására alkalmas ház), stéggel, áramvételi lehetőséggel. A házak hűtő-fűtő klímával, hűtővel, elektromos főzővel, ágyakkal vannak felszerelve. Az esti-éjszakai horgászatot megkönnyíti a házon található térvilágítás. A kétszintes központi épület (villa) egy kiskonyhával, 2 db mosdóhelyiséggel (zuhanyozó és WC) és 8 fő elhelyezésére alkalmas fekvőhellyel rendelkezik. Az előtte található hatalmas terasz a víz fölé lóg, így akár a bejárati ajtóból is horgászhatunk. 
A tó állománya:
A tavak egybenyitását megelőzően lehalászás történt. A 10 kg feletti pntyok és amúrok visszahelyzésre kerültek, valamint néhény termetesebb süllő is a sok apróhal miatt. A tóban található kapitális harcsák legnagyobb része nár más vizekben úszkál, azonban néhány példány elbújt a lehalászás során, így horogra akadhat egy-egy nagybajúszú is. A tóban található nagytestű halak (10 kg feletti), legnagyobb része ponty, viszont az amurok mennyisége is jelentős. A pontyok és az amurok közül a legnagyobb példányok túllépik a 20 kg-ot. A ragadozó halak közül süllő fordul elő nagyobb pl.-számban, a legnagyobb süllőfogás csaknam 5 kg-os volt. A tóban sok a kisebb harcsa (3-5 kg-os), így egy-egy bojlis horgászat során a májas-halas csalikra szívesen ráharapnak. A harcsák közül a legnagyobb elérjeti a 80 kg-ot is. A halállományt szinesítik a nagyméretű tokhalak is, melyek közül a legkisebb pl. is csaknem 20 kg-os.
Irányár : 290,- M Ft. 50 % befizetése mellett, 2 évre kamatmentesen. Csere részbeni beszámítással is - Balaton - Budapest - Szeged ingatlanok esetén.
Érdeklődni: Lengyel Géza , 30 92 85 323
Tulajdonságok
Település: Gyula
A hirdető: Ingatlaniroda ajánlatából
Értékesítés típusa: Eladó
Művelés: Halastó
Telek nagysága (m2) : 110981
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 55 alkalommal

Termőföld rovaton belül a(z) "Eladó Halastó Gyula" című hirdetést látja. (fent)

Kapcsolat a hirdetővel

Üzenet

E-mail küldése a hirdetőnek:
Az üzenet küldéséhez, kérem jelentkezzen be!

Az üzenet:*
kód
Írja be a képen látható számokat:
* Kötelezően kitöltendő adat.
A hirdető összes hirdetése: Inter Ingatlaniroda